Tijdens jouw dagje wellness willen wij je graag verrassen, een wow-effect creëren. Dit doen wij door constant de gewone dingen ongewoon goed te doen maar ook door je af en toe te verrassen met kleine dingen!

WK opgieten

Saunameester Wellnessboot Mill in finale WK opgieten (Aufguss WM) 2017

19 t/m 23 september vonden de Wereldkampioenschappen opgieten (aufguss) plaats in Thermen Soesterberg. Tijdens deze dagen werden opgietingen op het hoogste niveau gepresenteerd door de beste aufguss-meesters van de wereld. Erik Hopman, saunameester bij Sauna- en beautyresort de Wellnessboot in Mill (onderdeel van Vitae Wellnessresorts), en tevens één van de beste saunameesters van Nederland, stond op deze Wereld Kampioenschappen in de finale.

In totaal mochten er 32 deelnemers van over de hele wereld meedoen met de Wereld Kampioenschappen. Er gingen er acht door naar de finale op 23 september. Erik Hopman, Saunameester bij de Wellnessboot in Mill, is samen met Rob Gommans bij de Duo’s als achtste geëindigd in de finale met thema opgieting ‘Goodmorning Vietnam’.

Tijdens het WK opgieten presenteren de beste aufguss-meesters ter wereld hun ‘show’-opgieting aan een internationale jury en aan de aanwezige gasten. Hoewel een opgieting over het algemeen wordt gezien als hoogtepunt van een saunagang en veel showelementen bevat, is het belangrijk dat de oorspronkelijke bedoeling van een opgieting niet verloren gaat. De internationale jury heeft de opgietingen beoordeelt volgens internationale kwaliteitskenmerken en heeft hierbij zowel rekening gehouden met ‘het gezondheidsaspect’ als het ‘show-effect’.

Wilt u ook eens deelnemen aan zo’n bijzondere opgieting van Erik of een van de andere collega’s? Bij een bezoek aan de Wellnessboot in Mill kunt u kosteloos deelnemen aan de opgietingen. Bekijk de website www.wellnessboot.nl voor het reserveren, aanbiedingen en speciale arrangementen.


Opgietingen

De opgietingen bij de Wellnessboot zijn een ware belevenis en een must voor iedere saunaliefhebber. Een opgieting is een heerlijk ontspannend ritueel waarbij een aantal etherische oliën opgelost in water over de hete saunakachel worden gegoten. Meerdere malen per dag verzorgen de saunameesters van de Wellnessboot een opgietceremonie. (o.b.v. beschikbaarheid)

Vitae Wellnessresort organiseert ook regelmatig speciale ‘opgietdagen‘. Op deze dagen vinden er ieder uur (tussen 13:00 en 21:00 uur) themaopgietingen plaats. Klik hier voor de jaaragenda.

De opgietingen zijn kosteloos en vinden dagelijks plaats. De tijden staan aangegeven op de Wellnessboot.


Floatation

Floatation op de Wellnessboot is een meditatie moment waarbij de focus ligt op je ademhaling. Zonder enige inspanning drijf/float je op het water. Het water is gelijk aan de lichaamstemperatuur, waardoor je geen verschil voelt tussen het gedeelte van het water wat het lichaam wel of niet raakt. Hierdoor ‘denken’ de hersenen dat het lichaam ‘zweeft’. Het is een effectieve manier om stress te verminderen en om totaal te ontspannen. Floaten geeft je lichaam en geest de kans om zich te herstellen, om je zintuigen aan te scherpen en om los te laten. Floaten geeft je de kans om de alledaagse spanningen en vermoeienissen van je af te laten glijden en hernieuwde energie op te doen. Tijdens de sessie ben je omgeven door rustgevende muziek.

De floatsessies zijn kosteloos, duren 15 minuten en vinden dagelijks plaats. De tijden staan aangegeven op de Wellnessboot.


Klankschaalsessiesevents wellnessboot mill

Tijdens het klankschaalritueel wordt gewerkt met metalen Tibetaanse schalen, afkomstig uit het Himalaya gebied. Deze klankschalen zijn gemaakt van een metaallegering van 5 tot 12 verschillende metalen die de trillingskwaliteit en het karakter van de schalen bepaalt. De klankschalen worden met een vilten klopper aangeslagen waardoor er trilling ontstaat. Doordat het menselijk lichaam voor ca. 75 % uit water bestaat, verplaatsen deze krachtige trillingen zich snel en gemakkelijk door het lichaam waardoor deze klankceremonie als zeer aangenaam wordt ervaren. Het bevordert het lichamelijk welzijn en stimuleert de bewustwording. In een ontspannen en ongedwongen sfeer voeren de klanken van de klankschalen je terug naar de stilte binnen in je en om je heen.
Het herinnert aan rust, geborgenheid en vertrouwen. Dit ritueel nodigt je uit te ontspannen en te zijn in het moment. Het stemt lichaam en geest op elkaar af en brengt je in balans. Een bijzondere belevenis die je niet snel vergeet.

Klankschaalsessie 30 minuten € 5,95 per persoon. Let op, uitsluitend te reserveren i.c.m. een sauna entree.


Dromenritueel

Heerlijk wegdromen… Tijdens dit bijzondere dromenritueel waan je jezelf voor 15 minuten op jouw droombestemming! Middels ontspannende muziek, de verwarmde ruimte en bijpassende wierook geuren laten wij je meevoeren naar verschillende droombestemmingen. Tijdens dit bijzondere ritueel ervaar je een diepe ontspanning en een gevoel van plezier en tevredenheid. Een moment van geluk! Compleet ontspannen…

Het dromenritueel is kosteloos, duurt 15 minuten en vindt plaats in de rustruimte. De tijden en dagen dat dit ritueel plaatsvindt staan aangegeven op de Wellnessboot.