Persbericht 16 oktober 2017

Bijzondere actie van Wellnessboot Mill in ‘borstkankermaand’ oktober

Zesde editie Wellness Verwendag op de Wellnessboot in Mill wederom groot succes

De op dinsdag 10 oktober gehouden Wellness Verwendag op de Wellnessboot in Mill was een groot succes. Deze dag werd georganiseerd door de Stichting Borstkanker Verwendag, in samenwerking met de Wellnessboot Mill en diverse ziekenhuizen in de regio zoals Bernhoven Uden, Maasziekenhuis in Boxmeer en CWZ in Nijmegen. Deze dag was speciaal georganiseerd voor vrouwen die vanwege borstkanker in behandeling zijn of waren bij één van deze ziekenhuizen. Zo’n 200 dames lieten zich heerlijk verwennen, deelden ervaringen, wisselden tips uit maar genoten vooral van een heerlijk ontspannen dag.

Stichting Borstkanker Verwendag organiseert elk jaar een dergelijke verwendag, om deze vrouwen (inclusief introducé) eens lekker in de watten te leggen en een ontspannende dag aan te bieden. Niet toevallig gebeurt dat in ‘borstkankermaand’ oktober.

Zo begon de dag met een lekkere smoothie bij ontvangst waarna er eerst een rondleiding op het programma stond. Daarna konden de gasten genieten van alle wellnessfaciliteiten, inclusief een verrassingsbehandeling en lekker eten. Uiteraard was dit alles met vrij gebruik van scrubzout, heerlijk geurende douchegel en shampoo. Ook lagen er een badjas, badhanddoeken en badslippers klaar voor de dames. Ook dit jaar kwam Mindy Broeren, woonachtig in Mill en bekend van RTL 4 The Voice of Holland, haar muzikale bijdrage leveren. Zij heeft op deze bijzondere dag live gezongen tijdens verschillende opgietsessies wat veel emoties losmaakte bij de bezoekers.

Gezien de organisatie ook dit jaar weer vele positieve reacties heeft mogen ontvangen zal dit initiatief volgend jaar zeker een vervolg krijgen en wel op dinsdag 9 oktober 2018. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Wilt u zeker zijn van een plekje? Aanmelden kan vanaf 1 november 2017 via www.stichtingborstkankerverwendag.nl. Meer informatie over de Wellnessboot vindt u op www.wellnessboot.nl.

WK opgieten

Saunameester Wellnessboot Mill in finale WK opgieten (Aufguss WM) 2017

19 t/m 23 september vonden de Wereldkampioenschappen opgieten (aufguss) plaats in Thermen Soesterberg. Tijdens deze dagen werden opgietingen op het hoogste niveau gepresenteerd door de beste aufguss-meesters van de wereld. Erik Hopman, saunameester bij Sauna- en beautyresort de Wellnessboot in Mill (onderdeel van Vitae Wellnessresorts), en tevens één van de beste saunameesters van Nederland, stond op deze Wereld Kampioenschappen in de finale.

In totaal mochten er 32 deelnemers van over de hele wereld meedoen met de Wereld Kampioenschappen. Er gingen er acht door naar de finale op 23 september. Erik Hopman, Saunameester bij de Wellnessboot in Mill, is samen met Rob Gommans bij de Duo’s als achtste geëindigd in de finale met thema opgieting ‘Goodmorning Vietnam’.

Tijdens het WK opgieten presenteren de beste aufguss-meesters ter wereld hun ‘show’-opgieting aan een internationale jury en aan de aanwezige gasten. Hoewel een opgieting over het algemeen wordt gezien als hoogtepunt van een saunagang en veel showelementen bevat, is het belangrijk dat de oorspronkelijke bedoeling van een opgieting niet verloren gaat. De internationale jury heeft de opgietingen beoordeelt volgens internationale kwaliteitskenmerken en heeft hierbij zowel rekening gehouden met ‘het gezondheidsaspect’ als het ‘show-effect’.

Wilt u ook eens deelnemen aan zo’n bijzondere opgieting van Erik of een van de andere collega’s? Bij een bezoek aan de Wellnessboot in Mill kunt u kosteloos deelnemen aan de opgietingen. Bekijk de website www.wellnessboot.nl voor het reserveren, aanbiedingen en speciale arrangementen.