Sluit menu

Belevenisprogramma

Naast gebruik van alle sauna- en wellnessfaciliteiten kun je tijdens jouw dagje wellness ook (gratis!) gebruik maken van ons uitgebreide belevenisprogramma. Dit programma bestaat uit verschillende speciale rituelen die verspreid over de dag plaats vinden in verschillende faciliteiten van de Wellnessboot. Dit belevenisprogramma is, uitgezonderd het klankschalenritueel, geheel kosteloos voor gasten van de Wellnessboot. Hieronder leggen we de rituelen kort uit:

OPGIETINGEN

Opgietingen zijn inmiddels niet meer weg te denken in een wellnessresort. Maar weet jij eigenlijk wat een opgieting precies is en wat het met je doet? We leggen het kort voor je uit: Tijdens een opgieting wordt er water met etherische oliën en/of ijs over de hete kachelstenen gegoten waardoor er een 'stoomstoot' ontstaat. Door de verdamping van het water komt er extra warmte in de lucht en neemt de luchtvochtigheid toe. Hierdoor voelt het alsof de temperatuur stijgt, in werkelijkheid daalt deze. Door te zwaaien met een handdoek verdwijnt de stilstaande lucht en valt de aanwezige warme lucht als een weldadige deken over je lichaam. Dát moment maakt een opgieting juist extra bijzonder. Opgietingen vinden meerdere malen per dag plaats bij de Wellnessboot. Op de speciale borden in het resort worden deze tijden kenbaar gemaakt. Deelname aan de opgietingen is gratis. Ongeveer een kwartier voor aanvang van een opgieting deelt de saunameester toegangskaartjes uit zodat je niet in de rij hoeft te staan voordat de opgieting begint. Hierdoor laten we ook een maximaal aantal gasten toe, zodat iedereen de ruimte heeft om van de opgieting te genieten, wel zo ontspannen toch?

Speciale opgietdagen:
  • Zaterdag 8 februari
  • Zaterdag 11 april
  • Zaterdag 1 augustus

FLOATATION

Floatation is een meditatie moment waarbij de focus ligt op de ademhaling. Zonder enige inspanning drijf je 15 minuten op het water. Floaten geeft je de kans om de alledaagse spanningen en vermoeienissen van je af te laten glijden en hernieuwde energie op te doen. Deze sessies vinden meerdere malen per dag plaats op de Wellnessboot. Op de speciale borden in het resort worden deze tijden kenbaar gemaakt. Deelname aan deze sessies is gratis. Ongeveer een kwartier voor aanvang deelt een medewerker toegangskaartjes uit zodat je niet in de rij hoeft te staan.

KLANKSCHALENSESSIE

In een ontspannen ongedwongen sfeer voeren de klanken van de klankschalen je terug naar de stilte binnen in en om je heen. Dit ritueel nodigt je uit te ontspannen en te zijn in het moment. Het stemt lichaam en geest op elkaar af en brengt je in balans. Een bijzondere belevenis die je niet snel vergeet. Een klankschalensessie duurt 30 minuten en kost € 6,95 p.p. op basis van reservering. De sessies kun je bij het inchecken op het resort reserveren, daar zijn ook de tijden van dat moment beschikbaar.